Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 2. maj 2006

                                


Under henvisning til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalgs brev af 21. april 2006 følger hermed - i 5 eksemplarer – Ministeren for Familie- og Forbrugeranliggenders svar på spørgsmål nr. 9 ad B 66:

 

Spørgsmål :

”Har ministeren en målsætning vedrørende hvor stor en andel af nybagte fædre i staten, der tager forældreorlov, og i så fald, hvad er målsætningen, og hvad er status pt.?”

 

Svar:

Jeg har anmodet Personalestyrelsen som overordnet arbejdsgiver i staten om et bidrag til besvarelsen. Personalestyrelsen har oplyst følgende:

 

”Der er ikke i staten fastlagt en målsætning for, hvor stor en andel af nybagte fædre, der skal tage forældreorlov. Det registreres ikke, når en statsansat bliver nybagt fader. I stedet gives generel information om mulighederne for orlov, således at den nybagte fader på det bedst mulige grundlag sammen med sin familie kan træffe beslutning om orlovens anvendelse.

 

Personalestyrelsens fraværsstatistik for 2005 viser, at antallet af fædre i staten på orlov er 2.602. Det er ikke muligt at opgøre andelen af nybagte fædre på orlov, da det ikke registreres, hvor mange mænd der er blevet fædre i løbet af 2005.”

 

Jeg henholder mig til Personalestyrelsens svar.

 

For mit eget ministeriums vedkommende vil jeg gerne tilkendegive, at jeg meget gerne ser, at de nybagte fædre holder forældreorlov og også gerne udnytter de fleksible muligheder – fx for at genoptage arbejdet delvist eller udskyde en del af orloven til senere brug inden barnet fylder 9 år.

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                           / Pernille Moll