Dato:            2. oktober 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2006-12100-159

Sagsbeh.:   HBG

Fil-navn:       B 68 s 12_alm. del

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 12 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 26. april 2006

 

Spørgsmål 12:

"Vil ministeren redegøre for, hvorledes arbejdet med hygiejnen i den danske kvalitetsmodel koordineres med indsatsen omkring MRSA i kommunerne?".

 

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen indhentet oplysninger fra Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet (IKAS).

 

IKAS oplyser, at hygiejne og sikring heraf indgår i den danske kvalitetsmodel i relation til temaerne hygiejne, beredskab og risikostyring. For disse temaer udarbejdes standarder (kvalitetsmål) og målinger (indikatorer) i løbet af 2006 for sygehusområdet. Når det kommunale område inddrages i den danske kvalitetsmodel, er det hensigten, at alle relevante initiativer i henholdsvis sygehusvæsenet og på det kommunale område koordineres, herunder også indsatsen omkring MRSA med henblik på at sikre en sammenhængende indsats.

 

Det skal endvidere oplyses, at 9 pilotkommuner allerede pt. deltager i arbejdet med den danske kvalitetsmodel bl.a. henblik på at sikre koordineringen mellem primær- og sekundærsektoren.