Besvarelse af KOU ad B50 - Spørgsmål 5

Spørgsmål:

 

”Ministeren bedes oplyse, hvilken karakter de indmeldte budgetrevisioner fra henholdsvis amter og kommuner har, herunder besparelser som følge af:

  1. ændrede skøn
  2. overførsel til anlæg
  3. udskydelse/reduktion af vedligeholdelse
  4. øvrige besparelser fordelt på hovedkonti”


Svar:

 

Indberetningen af de reviderede budgetter til Indenrigs- og Sundhedsministeriet er sket i form af de skemaer, som kommuner og amter sædvanligvis anvender ved indberetningen af budgetterne til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Der er tale om den såkaldte hovedoversigt samt skema over særlige budgetoplysninger.

 

Herudover er kommunerne blevet anmodet om at oplyse på aggregeret niveau hvor stor en del af de indberettede tillægsbevillinger, der endnu ikke er godkendt af sammenlægningsudvalgene, samt hvor stor en del af tillægsbevillingerne, der eventuelt vedrører overførsel af uforbrugt rådighedsbeløb fra 2005. I forbindelse med revurderingen af budgetterne har kommunerne på overordnede konti dels indberettet tillægsbevillinger, dels det nye budget.

 

Kommunerne har ikke indberettet oplysninger om karakteren af de indmeldte budgetrevisioner, og der foreligger således ikke oplysninger om, om der er tale om ændrede skøn, overførsel til anlæg, udskydelse/reduktion af vedligeholdelse eller andet.

 

Der henvises endvidere til besvarelsen af spørgsmål 1 ad B50.