Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L114) Forslag til Lov om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af9. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 17:

”Hvordan vil ministeren sikre, at man knytter specialiseringen sammen med praktikken, når de studerendes valg af praktikpladser forhindres af manglen på praktikpladser?”

 

Svar:

Der er ikke vanskeligheder med at skaffe praktikpladser for uddannelsen, og kommunerne er desuden forpligtet til at stille det nødvendige antal praktikpladser til rådighed. Derimod kan der opstå vanskeligheder med sammensætningen af praktikpladser i forhold til de studerendes valg af specialisering. Derfor vil undervisningsministeren ifølge lovforslaget blive bemyndiget til at fastlægge regler for de studerendes valg af specialisering, hvilket også kan medvirke til, at de studerendes valg matcher arbejdsmarkedets behov, samlet set.

Sikringen af sammenhængen mellem specialisering og praktikuddannelsen vil i øvrigt blive drøftet med interessenterne i forbindelse med udarbejdelse af de nærmere regler, der skal udstedes som opfølgning på lovens vedtagelse.  

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder