Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 114) Forslag til Lov om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 15. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 35:

”Hvad er de præcise regler for kommunernes forpligtelse til at sørge for uddannede praktikvejledere på institutionerne, hvordan er dækningen af uddannede praktikvejledere på institutioner med pædagogisk personale, og hvordan vil ministeren sikre, at der er tilstrækkeligt med uddannede praktikvejledere i fremtiden, jf. L 114 - svar på spørgsmål 8?”

 

Svar:

Der er ikke fastsat regler for kommunernes forpligtelse til at sørge for uddannede praktikvejledere på institutionerne. Det er i den gældende bekendtgørelse for pædagoguddannelsen fastsat, at praktikstedets ledelse har ansvaret for, at den studerende får vejledning under praktikken. Det er dermed forventeligt, at praktikvejlederne er kvalificerede til dette arbejde.

 

Kvalifikationerne skal ikke nødvendigvis være erhvervet ved den formelle uddannelse til praktikvejleder. Det er praktikinstitutionernes ejere, der har ansvar for, at praktikvejlederne er kvalificerede til at vejlede de studerende i praktikken.

 

Der er ingen opgørelse over dækningen af uddannede praktikvejledere i praktikinstitutionerne.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder