Ændringsforslag

til

Lov om ændring af lov om omsætning af fast ejendom, lov om leje af erhvervslokaler m.v., lov om leje og lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v.

(oprettelse af et disciplinærnævn for ejendomsmæglere, skærpelse af oplysningspligt m.v.)

Af   økonomi- og erhvervsministeren, tiltrådt af (...):

Til § 1

   1) Efter nr. 1 indsættes som nyt nummer:

»01. I § 1, stk. 4, indsættes som 3. pkt.:

»Endvidere gælder bestemmelsen i § 8, stk. 3, 4. pkt., om fastsættelse af regler om deponering og garantistillelse samt bestemmelsen i § 17, stk. 3, om fastsættelse af regler om opdragets indhold og udførelse også for aktiviteter, der er omfattet af stk. 1, nr. 1.««

[Præcisering af, at bemyndigelsen til at fastsætte regler om deponering m.v. og opdragets indhold m.v. også gælder for udbydere]

Ny paragraf

   2) Efter § 4 indsættes som ny paragraf:

Ȥ 01

I lov nr. 605 af 24. juni 2005 om ændring af lov om omsætning af fast ejendom (Bedre og billigere bolighandel) foretages følgende ændring:

1. I § 2, stk. 1 og 2, ændres »1. juli 2006« til: »1. oktober 2006«.«

[Ændring af lovens ikrafttrædelsestidspunkt]

Til § 5

   3) I stk. 1 ændres »1. juli 2006« til: »1. oktober 2006«.

[Ændring af lovens ikrafttrædelsestidspunkt]

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1

  § 1, stk. 4, i lov om omsætning af fast ejendom angiver, hvilke af lovens bestemmelser der gælder for erhvervsmæssig formidling af køb og salg af fast ejendom.

  Det foreslås, at der i den foreslåede ændring af § 1, stk. 4, 2. pkt., indsættes en henvisning til § 8, stk. 3, 4. pkt., og til § 17, stk. 3.

  Derved præciseres det, at bemyndigelsen i § 8, stk. 3, 4. pkt., til at fastsætte regler om deponering og garantistillelse, samt bemyndigelsen i § 17, stk. 3, til at fastsætte regler om opdragets indhold og udførelse, gælder såvel for aktiviteter omfattet af lovens § 1, stk. 1, det vil sige erhvervsmæssigt udbud og salg af fast ejendom, som for aktiviteter omfattet af lovens § 1, stk. 2, det vil sige erhvervsmæssig formidling af køb og salg af fast ejendom for eller til forbrugere.

 

Til nr. 2 og 3

  Lov nr. 605 af 24. juni 2005 om ændring af lov om omsætning af fast ejendom (Bedre og billigere bolighandel) indeholder en række ændringer, som ifølge loven skal træde i kraft den 1. juli 2006. Ikrafttrædelsestidspunktet svarer således til det oprindeligt foreslåede ikrafttrædelsestidspunkt for L 118.

  Det foreslÃ¥s, at ikrafttrædelsestidspunktet for lov nr. 605 og lovforslag nr. L 118 udskydes til den 1. oktober 2006. Derved fÃ¥r branchen passende tid til at foretage de praktiske foranstaltninger til gennemførelse af de nye regler, der sikrer, at der bliver større valgfrihed og større gennemsigtighed for forbrugerne. Â