ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

28. marts 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 

Besvarelse af spørgsmål 4 (L118) stillet af Erhvervsudvalget den 13. februar 2006.

 

 


Spørgsmål 4:

”Vil ministeren sikre, at advokater, der af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er blevet registeret som ejendomsmæglere og arbejder som sådan, også vil kunne indbringes for disciplinærnævnet?”

 

Svar:

For advokater, der er registreret som ejendomsformidlere i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens register, eksisterer der i dag et særskilt system efter lovgivningen for advokater. På advokatområdet findes såvel et tilsyn (Advokatrådet) og et disciplinærnævn (Advokatnævnet), som behandler disciplinærsager i relation til advokater. Allerede som ordningen er i dag behandler Advokatnævnet sager om advokaters overtrædelse af lov om omsætning af fast ejendom.

 

Advokaters overtrædelse af lov om omsætning af fast ejendom skal derfor, i lighed med advokaters overtrædelse af andre særlove, fortsat behandles i Advokatnævnet. Det er dog hensigten, at Advokatnævnet bl.a. skal tage udgangspunkt i praksis fra disciplinærnævnet for ejendomsmæglere, når nævnet træffer afgørelse vedrørende advokaters ejendomsformidling. Dette gælder både praksis for, hvornår der er sket en overtrædelse af loven og strafsanktioneringen. På denne måde sikres det, at der ikke er forskel på de to nævns bedømmelse og sanktionering af den samme overtrædelse.