ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

28. marts 2006

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.  33 92 33 50

Fax 33 12 37 78

[email protected]

www.oem.dk

 

 

 

 


 


Besvarelse af spørgsmål 7 (L118) stillet af Erhvervsudvalget den 13. februar 2006.

 

 

Spørgsmål 7:

”Er ministeren indstillet på at lovgive om ”budrunder”, evt. i denne lov, da parterne tilsyneladende ikke er nået til enighed om et udspil?”

 

Svar:

Licitationssalg er ikke i dag reguleret i lov om omsætning af fast ejendom, men via regler fastsat i samarbejde mellem Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet.

 

Der har i den senere tid været rejst kritik af forløbet i forbindelse med budrunder, idet mange købere har oplevet manglende åbenhed og skuffede forventninger omkring forløbet. Det er derfor nødvendigt, at der sker en opstramning på området for budrunder, således at budrunderne kan foregå på en fair måde for budgivere og køber.                     

Dansk Ejendomsmæglerforening og Forbrugerrådet er ikke nået til enighed om et nyt fælles udspil.

 

I lovforslaget er der indsat en hjemmel til at udstede en bekendtgørelse om budrunder. En hjemmel der er behov for at udnytte. Jeg vil derfor komme med et udspil, som vil danne grundlag for drøftelser med parterne.


I bekendtgørelsen vil der bl.a. blive fastsat regler om, hvad der skal ske, når der kun er én byder, og hvordan der skal gives information om øvrige bud, når der er flere bydere. Indholdet af bekendtgørelsen vil blive fastlagt ud fra de overordnede linier, som fremgår af bemærkningerne til dette lovforslag.

Â