Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

L 123 – Forslag til Lov om ændring af ejendomsavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Afståelse af væsentligt beskadiget fast ejendom, udjævningsreserver i kredit- og kautionsforsikringsselskaber m.v.).

 

Hermed fremsendes et ændringsforslag om deling af ovennævnte lovforslag, som jeg ønsker at stille ved 2. behandlingen af lovforslaget.

Lovforslag B foreslås at omfatte ændringerne i lovforslaget vedrørende væsentligt beskadigede ejendomme. Lovforslag A vedrører de øvrige dele af lovforslaget.  

 

 

Kristian Jensen

 

 

                                                                           /Lise Bo Nielsen

 

 


a

Ændringsforslag om deling af lovforslaget

 

1) Lovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.     ”Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, vurderingsloven og andre skattelove (Udjævningsreserver i kredit- og kautionsforsikringsselskaber, ændrede regler for skov- ejerboligfordeling m.v.)” omfattende §§ 1-2, § 3, nr. 1-4 og 6, §§ 4-11,  § 12, stk. 1-2 og 5-7.

B.     ”Forslag til lov om ændring af ejendomsavancebeskatningsloven (AfstÃ¥else af væsentligt beskadiget fast ejendom)” omfattende §§ 3, nr. 5 og 7, og § 12, stk. 1, 3 og 4.

[Forslag om deling af lovforslaget]

 

b

Ændringsforslag til det under B nævnte lovforslag

 

Til § 12

 

2) § 12, stk. 3 og 4 , affattes således:

”Stk. 3. Loven har virkning for ejendomme, der afstås den 18. januar 2006 eller senere.

 Stk. 4. For ejendomme, der afstÃ¥s senest den 30. november 2006 er fristerne i ejendomsavancebeskatningslovens § 8, stk. 5, 2. pkt., og § 9, stk. 4, 2. pkt., dog 2 Ã¥r.”

[Konsekvensændring som følge af opdeling af lovforslag]

 

 

B e m æ r k n i n g e r

 

Til nr. 1 og 2

 

Det foreslås at dele lovforslaget op i to dele. Den ene del vedrører de foreslåede ændringer af beskatningen af fortjeneste ved salg af væsentligt beskadiget fast ejendom. Den anden del vedrører de øvrige dele af lovforslaget.