Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

14. marts 2006  

500-15

 

 

Trafikudvalget har i brev af 8. februar 2006 stillet mig følgende spørgsmål 25 vedrørende L 126, som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 25:

"Det fremgår af ministerens udtalelser, at det er rimeligt, at Københavns Amts gæld til Østamagerbanen på ca. 600 mio. kr. ikke overføres til Ørestadsselskabet, da Østamagerbanen kommer Københavns amts borgere til gode. Kan ministeren redegøre nærmere for baggrunden for denne udtalelse, idet den største belastning af denne gæld vil hvile på Region Hovedstaden, som jo bl.a omfatter borgerne i Frederiksborg amt og Bornholms Regionskommune?"

Svar:

Københavns Amts gæld opfanges af procedurelovens bestemmelser og indgår i delingsforhandlingerne i forbindelse med kommunalreformen. De nye regioners nettoformue opgøres på baggrund af alle aktiver og passiver, rettigheder og pligter i de amter, der lægges sammen. Borgerne i de nye regioner vil således både modtage og afgive aktiver og passiver, og sådan vil det nu engang være ved en sammenlægning af flere amter.

Regeringen har med lovforslaget lagt vægt på, at Københavns Amts gæld primært skal placeres hos de borgere, som har gælden i dag. Hvis amtskommunen ikke var blevet nedlagt, var det også amtskommunens borgere, der skulle finansiere amtskommunens gældsoptagelse.

 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen