Forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse, lov om Centre for Videregående Uddannelse og andre selvejende institutioner for videregående uddannelser m.v. og en række andre love og lov om betaling for uddannelse i forbindelse med visse tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats m.m.

 

 

 

 

Æ n d r i n g s f o r s l a g

 

Af undervisningsministeren, tiltrådt af …

 

Til § 2

 

1) I indledningen indsættes efter ”28. august 2003,”: ”som ændret ved § 17 i lov nr. 523 af 24. juni 2005 og § 10 i lov nr. 593 af 24. juni 2005,”

 

[Konsekvensændringer som følge af ændringer af betalingsloven]

 

2) Nr. 1 affattes således:

”§ 2, stk. 1, affattes således:

”De uddannelsesinstitutioner m.fl., der er berettigede til at modtage tilskud eller bevillinger fra Undervisningsministeriet, beregner og opkræver betalingen hos staten i jobcenteret og kommunerne på grundlag af antal årselever og studenterårsværk under uddannelse efter denne lov efter de takster, der er fastsat i finansloven for de pågældende uddannelser i de pågældende år for de pågældende institutioner. For andre institutioner, der finansieres af undervisningsministeren, beregner Undervisningsministeriet en takst pr. årselev, der kan fastsættes på grundlag af de faktiske udgifter, der er forbundet med ordningen. Staten i jobcenteret og kommunerne betaler til institutioner, der er godkendt efter lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse og lov om Centre for Videregående Uddannelse og andre selvejende institutioner for videregående uddannelser m.v. efter takster eksklusive tilskud til udgifter til betaling af afgifter i henhold til momsloven, som efter momsloven ikke kan fradrages ved en virksomheds opgørelse af afgiftstilsvaret (ikke-fradragsberettiget købsmoms). For institutioner under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, der modtager tilskud fra Undervisningsministeriet, betales efter takster eksklusive tilskud til udgifter til ikke-fradragsberettiget købsmoms.””

 

[Konsekvensændringer som følge af ændringer af betalingsloven]

 

 

 

Bemærkninger

 

Til nr. 1-2

Der er tale om konsekvensændringer som følge af, at betalingsloven er ændret 2 gange i 2005. Ændringerne af betalingsloven træder i kraft den 1. januar 2007.