Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 145 - Forslag til Lov om ændring af forskellige skatte- og afgiftslove, lov om næringsbrev til fødevarebutikker, lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v. og lov om miljøbeskyttelse. (Indsats mod skatte- og afgiftsunddragelse - fair play II).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 13 og 14 af  16. marts 2006.

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Søren W. Clausen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 13: I artiklen ”Smiley blåstempler smuglervarer” i Ekstrabladet den 12. marts 2006 kunne man læse, at der ikke er noget formaliseret samarbejde mellem fødevaremyndighederne, der dagligt besøger grønthandlere, pizzeriaer, småkiosker m.m., og SKATs kontrolgrupper med henblik på at nedbringe den illegale handel med især sodavand, slik og chokolade. Vil ministeren oplyse, i hvilket omfang lovforslaget løser den problemstilling med manglende samarbejde mellem SKAT og fødevaremyndighederne?

Svar: Spørgsmålet om myndighedernes mere eller mindre formaliserede samarbejde i kampen mod skatte- og afgiftssnyd er ikke et lovgivningsanliggende. Lovforslaget regulerer derfor ikke dette forhold, men indeholder derimod forslag til forbedrede redskaber, herunder skærpede sanktioner, til brug for myndighedernes såvel individuelle som koordinerede indsats mod skatte- og afgiftssnyd og sort og illegalt arbejde.

Spørgsmål 14: Anser ministeren det nuværende samarbejde mellem SKAT og de øvrige myndigheder for tilstrækkeligt i kampen for at nedbringe den illegale handel med varer, hvor sælger unddrager sig betaling af punktafgifter og ofte ligeledes moms?

Svar: Jeg mener, at vi med regeringens fair play kampagne, der netop er karakteriseret som et tværministerielt initiativ, er kommet ganske langt med myndighedssamarbejdet. Det gælder både på det overordnede lovgivende, koordinerende og styrende niveau og i den praktiske tilrettelæggelse og udførelse af kontrolindsatsen. Men der er tale om en fortsat proces, hvor vi hele tiden bestræber os på at optimere og samordne indsatsen, så effekten af anstrengelserne bliver størst mulig. Offentlighedens fokus på området er medvirkende til at fastholde opmærksomheden på nødvendigheden af den tætte kontakt og kommunikation mellem fair play myndighederne.