Til

                      Folketinget - Skatteudvalget

 

 

L 145 - Forslag til Lov om ændring af forskellige skatte- og afgiftslove, lov om næringsbrev til fødevarebutikker, lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v. og lov om miljøbeskyttelse. (Indsats mod skatte- og afgiftsunddragelse - fair play II).

 

Hermed sendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 15 af  22. marts 2006.

 

 

Kristian Jensen

                                                                 /  Søren W. Clausen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 15: Ministeren anmodes om at yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer, at der bliver pligt til at opsætte et skilt ved indkørslen til en byggeplads, således som det er beskrevet i Rejsearbejdere.dk´s henvendelse på lovforslaget, jf. L 145 – bilag 9.

Svar: Jeg er, som jeg har redegjort for i kommentaren til forslaget fra Rejsearbejdere.dk, dybt betænkelig ved gennem ændringer af skattelovgivningen at pålægge samtlige bygge- og anlægsvirksomheder og/eller bygherrer, herunder private, pligt til at opsætte skilte ved alle byggepladser. Et sådant forslag kan ikke begrundes ud fra skatte- og afgiftsmæssige hensyn. Der er ganske enkelt ikke brug for en sådan skiltepligt for at håndhæve skattelovgivningen. De oplysninger, der er behov for at kontrollere indtræden af  eventuel skattepligt for udstationerede i bygge- og anlægsbranchen, opfyldes gennem lovforslagets skærpelse af indberetningspligten på området.

Jeg er derfor alvorligt bekymret for den forventelige og berettigede kritik, såfremt skattelovgivningen i givet fald anvendes til at forfølge uvedkommende og uklare mål. Og dertil kommer, at der er grænser for hvor vidtgående ændringsforslag, der kan stilles til et lovforslag, uden at lovforslagets identitet brydes.

Hvis et sådant forslag overhovedet skal nyde fremme – hvilket jeg under alle omstændigheder må tage kraftigt afstand fra – skal det ikke ske gennem ændring af skattelovgivningen, hverken som et nyt lovforslag eller som et ændringsforslag. Der er også behov for en forudgående nøje juridisk, teknisk, administrativ og ikke mindst politisk vurdering af forslaget. De hidtidigt fremførte argumenter for forslaget er i hvert fald ikke overbevisende.

Af de fremførte grunde kan jeg ikke bistå med teknisk bistand til det efterspurgte ændringsforslag.