Ændringsforslag stillet den 0. maj 2006 uden for tillægsbetænkningen

Udkast til

Ændringsforslag

til 3. behandling af

 Forslag til lov om ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse med lægelig behandling, diagnostik og forskning m.v.

(Omfanget af behandling på de regionale sygehuse, vurdering af forældreuegnethed, lempelse af ægdonationsreglerne og forlængelse af opbevaringstiden for nedfrosne æg)

[af indenrigs‑ og sundhedsministeren (Lars Løkke Rasmussen)]

 

Af   Peter Christensen (V), Søren Pind (V) og Jørgen Winther (V):

Til § 1

   2) I det under nr. 1 foreslåede § 1 a, stk. 1, ændres »enlige kvinder, der ikke har børn, og par, der« til: »kvinder, der er gift eller lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold, og når parret«.

[Adgang til kunstig befrugtning pÃ¥ offentlige sygehuse forbeholdes kvinder, der er gift eller lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold] 

   3) I det under nr. 1 foreslåede § 1 a, stk. 2, udgår »en enlig kvinde eller« og »den enlige kvinde eller«, og efter »befrugtning,«: indsættes »jf. stk. 1,«.

[Adgang til opsætning af nedfrosne æg pÃ¥ offentlige sygehuse forbeholdes kvinder, der er gift eller lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold] 

Bemærkninger

Til nr. 2

Ændringsforslaget indebærer, at det er en betingelse for kunstig befrugtning i det offentlige sygehusvæsen, at der er tale om en kvinde, der er gift eller lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold.

Enlige kvinder og lesbiske kvinder kan således efter ændringsforslaget behandles med kunstig befrugtning af læger på private sygehuse.

Til nr. 3

Ændringsforslaget indebærer, at adgangen til opsætning af nedfrosne æg pÃ¥ offentlige sygehuse forbeholdes kvinder, der er gift eller lever sammen med en mand i et ægteskabslignende forhold.