Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 2 af 27. februar 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L 154– bilag 4).

Text Box: April 2006

Vores sag
05-21-0031


Spørgsmål nr. 2:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 24. februar 2006 fra HK Danmark, jf. L 154 - bilag 4.

 

Svar:

HK giver i sin henvendelse udtryk for, at varighedsbegrænsningen er overflødiggjort af de nye sygedagpengeregler vedrørende visitation og opfølgning.

 

Retten til sygedagpenge er baseret på en tilknytning til arbejdsmarkedet. Således er også muligheden for at forlænge udbetalingen af sygedagpenge ud over varighedsbegrænsningen i vidt omfang knyttet til muligheden for inden for en overskuelig tid igen at kunne fungere på arbejdsmarkedet. Jeg mener, at rigtig mange kommuner håndterer disse regler fornuftigt.

 

Der er dog tilfælde, der giver anledning til, at området ses nærmere efter i sømmene. Jeg har derfor lovet, at der udarbejdes en redegørelse vedrørende varighedsbegrænsningen og forlængelsesmuligheder i sygedagpengelovgivningen.

 

Jeg har haft en drøftelse af et første udkast til redegørelse med en række af udvalgets medlemmer, og vil snarest sende den endelige redegørelsen til udvalget.

 

Det skal særligt for så vidt angår de 32 sager fra HK´s verden bemærkes, at der er tale om meget kortfattede beskrivelser, som siger meget lidt om det bagvedliggende forhold, herunder om kommunens, arbejdsgiverens og den sygemeldtes indsats i sygdomsopfølgningen. Det er almindeligt kendt, at der i tilfælde med samme sygdomsforløb, findes personer, der ikke arbejder, og personer, der arbejder, eventuelt på nedsat tid.