Minister for Ligestilling Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

KFA/ J.nr. B.1.1.20

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 3. april 2006

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 8. marts 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 7 (PØU ad L 161 – spørgsmål 7).

 

­

 

Spørgsmål nr. 7:

 

”Vil ministeren ændre lovforslaget, således, at det i en overgangsperiode på 2 år fra lovforslaget træder i kraft pålægges kommunalbestyrelser og regionsråd at give en skriftlig begrundelse for valget af medlemmer til kommunale og regionale udvalg?”

 

Svar:

 

Jeg finder ingen anledning til eller begrundelse for at pålægge 98 kommuner og 5 regionsråd et administrativt arbejde, som der på nuværende tidspunkt ikke er dokumenteret behov for, og jeg ønsker derfor ikke at ændre lovforslaget.

 

Det vil i øvrigt være en ny regel. Ligestillingsloven pålægger for eksempel ikke ministre at begrunde valget af medlemmer til udvalg. Myndigheder og organisationer skal derimod fremlægge en begrundelse for ministeren, hvis de ikke indstiller både kvinder og mænd til medlem af et udvalg.

 

Jeg skal derfor henvise til svaret på spørgsmål 1: Jeg har tillid til, at den nye lov vil blive efterlevet. Ligestillingsredegørelserne, der skal indsendes inden den 1. november 2007, vil belyse kommuner og regioners praksis angående administrationen af loven.

 

 

 

                                                 Eva Kjer Hansen

 

 

 

                                                                     /Vibeke Abel