Minister for Ligestilling Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

KFA/ J.nr. B.1.1.20

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

 

Dato: 3. april 2006

 

 

 

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalgs brev af 21. marts 2006 følger hermed – i 5 eksemplarer – minister for ligestillings svar på spørgsmål nr. 8 og 9 (PØU ad L 161 – spørgsmål 8 og 9).

 

­

 

 

 

 

Spørgsmål nr. 8:

 

”Vil ministeren ændre lovforslaget, således, at det i en overgangsperiode på 2 år fra lovforslaget træder i kraft pålægges kommunalbestyrelser og regionsråd en indberetningspligt? Hvis ikke, så bedes ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag hertil.”

 

Svar:

 

Jeg kan henvise til svaret på spørgsmål 7. Jeg finder ingen anledning til eller begrundelse for at pålægge 98 kommuner og 5 regionsråd et administrativt arbejde, som der på nuværende tidspunkt ikke er dokumenteret behov for, og jeg ønsker derfor ikke at ændre lovforslaget.

 

Hvis der ønskes indført en bestemmelse i lovforslaget med indhold som i spørgsmålet angivet, kan en bestemmelse formuleres svarende til § 10, stk. 1 i ligestillingsloven og indføjes i lovforslagets § 2 som et nyt stk. 2.

 

Ændringsforslag til L 161

 

Til § 2

 

I § 2 indsættes som nyt stk. 2:

 

”Stk. 2. I en periode på 2 år fra lovens ikrafttræden skal kommunalbestyrelser og regionsråd indberette den påtænkte sammensætning af udvalg m.v., omfattet af § 10 a, der nedsættes af kommunalbestyrelsen eller regionsrådet, til ministeren for ligestilling inden beskikkelse af medlemmer finder sted.”

 

[Midlertidig indberetningspligt for kommunalbestyrelser og regionsråd]

 

De økonomiske konsekvenser af en eventuel ændring af kommuner og regioners indberetningspligt skal forhandles med de kommunale parter. Det vurderes dog, at der udelukkende vil være tale om mindre kommunale og regionale merudgifter.

 

 

Spørgsmål nr. 9:

 

”Vil ministeren ændre lovforslaget, således, at der permanent indføres en indberetningspligt i de tilfælde, hvor en kommunalbestyrelse eller et regionsråd nedsætter et udvalg med under 30 pct. repræsentation af det ene køn? Hvis ikke, så bedes ministeren yde teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag hertil.”

 

Svar:

 

Jeg kan henvise til svarene på spørgsmål 7 og 8, hvoraf det fremgår, at jeg ikke finder anledning til at ændre lovforslaget.

 

Hvis der ønskes indført en bestemmelse i lovforslaget med indhold som angivet i spørgsmålet, kan en bestemmelse formuleres i overensstemmelse med § 10, stk. 1 i ligestillingsloven og indføjes som en ny paragraf, § 10 b i lovforslaget.

 

Ændringsforslag til L 161

 

Til § 1

 

Efter nr. 3 indsættes som nyt nummer:

 

”01. § 10 b. Kommunalbestyrelser og regionsråd skal indberette den påtænkte sammensætning af udvalg m.v., omfattet af § 10 a, der nedsættes af kommunalbestyrelsen eller regionsrådet, til ministeren for ligestilling inden beskikkelse af medlemmer finder sted, hvis det ene køn vil blive repræsenteret med under 30 pct. i udvalget m.v.”

 

[Permanent indberetningspligt for kommunalbestyrelser og regionsråd]

 

De økonomiske konsekvenser af en eventuel ændring af kommuner og regioners indberetningspligt skal forhandles med de kommunale parter. Det vurderes dog, at der udelukkende vil være tale om mindre kommunale og regionale merudgifter.

 

 

 

                                                 Eva Kjer Hansen

 

 

 

                                                                     /Vibeke Abel