Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 11. april 2006

J nr.             400-7

  

 

Trafikudvalget har i brev af 21. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 5 (L 162), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 5:

 

" Ministeren bedes forklare, hvor den påtænkte erstatningsskov skal plantes. Herunder bedes det oplyst, om der er tale om, at erstatningsskoven får direkte sammenhæng med og bliver en reel del af Vestskoven"

Svar:

 

Som det fremgår af forslag til lov om anlæg af 1. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 3 og Motorring 4 (L 162) vil de skovområder, der inddrages ved anlæg af motorvejen blive søgt retableret med udgangspunkt i Vestskoven. Derudover afsættes der midler til etablering af yderligere 26 ha skov i Vestskoven i takt med, at der viser sig mulighed for erhvervelse af arealer hertil. Skovområderne vil blive etableret efter nærmere aftale med Skov- og Naturstyrelsen.

 

Vejdirektoratet har været i kontakt med Skov- og Naturstyrelsen med henblik på at finde mulige arealer i Vestskovsområdet. Skov- og Naturstyrelsen har i den forbindelse peget på et areal på ca. 25 ha. i Høje Taastrup Kommune ved Vestskovens Natur og besøgscenter ved Kroppedal, der ligger i tilknytning til Vestskoven.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen