Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             6. april 2006

J nr.             400-5

  

 

Trafikudvalget har i brev af 22. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 2-6 (L 163), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 4:

 

”Vil ministeren stille teknisk bistand til rådighed for de udvalgsmedlemmer, der måtte ønske at udarbejde et ændringsforslag om den højklassede forbindelse mod nord (jf. side 107 i VVM-rapporten for Vejle-Riis-Ølholm, omdelt 2004-05, 2. samling, TRU alm. del – bilag 226), hvis regeringen og forligspartierne ikke selv vil tage initiativ til at løse dette problem?”

 

Svar:

 

Jeg har noteret mig Socialdemokratiets tilkendegivelse, jf. Trafikudvalget L 163 – Bilag 5 om, at partiet i Trafikudvalgets betænkning over lovforslaget agter at fremsætte ændringsforslag, hvorefter motorvejen mellem Vejle og Ølholm anlægges med en linjeføring, der følger alternativ 1 (den grønne linie).

Såfremt der ønskes teknisk bistand fra Transport- og Energiministeriets side til udformningen af et ændringsforslag om gennemførelse af alternativ 1 eller den i spørgsmålet nævnte højklassede vejforbindelse (motortrafikvej) fra hovedforslagets linjeføring vest for Ølholm til den nuværende rute 13 ved Tørring, er jeg indstillet på at imødekomme en anmodning herom. Jeg henviser dog samtidig til mit svar på spørgsmål 3, hvoraf det fremgår, at en højklasset vejforbindelse fra motorvejen ved Ølholm til den nuværende rute 13 ved Tørring må vurderes i sammenhæng med den videre udbygning af rute 13 mod nord. Dette gælder principielt, hvad enten forbindelsesvejen anlægges som led i gennemførelsen af alternativ 1 eller som et supplement til hovedforslaget. Det vil derfor i begge løsninger være usikkert, i hvilket omfang forbindelsesvejen kan indgå i en eventuel videre udbygning af rute 13 som højklasset vej mod nord.

 

Jeg kan i forlængelse heraf oplyse, at regeringen ikke vil kunne støtte hverken ændringsforslaget om gennemførelse af alternativ 1 eller et ændringsforslag om gennemførelse af hovedforslaget suppleret med en højklasset forbindelsesvej til den nuværende rute 13 ved Tørring.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen