Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 117 af 4. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Det fremgår af bemærkningerne s. 98-99 vedr. nyt radiokommunikation, at: ”Det må forventes, at der ikke i alle dele af landet vil kunne etableres fuld radiodækning i overgangsperioden, indtil et nyt radiosystem tages i brug”.

 

          Hvilke dele af landet vil i overgangsperioden ikke have fuld radiodækning, og hvor længe vil overgangsperioden vare?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har udtalt følgende:

 

”Regeringen har besluttet at etablere et forhandlingssekretariat under økonomistyrelsen som – med forbehold af de bevilgende myndigheders endelige godkendelse – kan forestå forhandlingen og udbud mv. vedrørende anskaffelse af et nyt radiosystem og – udstyr baseret på TETRA-teknologien.

 

Regeringen har skønnet, at overgangen til et nyt fælles radiosystem efter omstændighederne vil kunne ske i løbet af 2-4 år.

 

Indtil det nye radiosystem er etableret, vil det være nødvendigt at anvende politiets nuværende radiosystem i en tilpasset form. Rigspolitiet har iværksat de nødvendige aktiviteter til forberedelse heraf med henblik på at sikre, at en midlertidig løsning kan etableres i forbindelse med reformens foreslåede ikrafttræden den 1. januar 2007.

 

I [pkt. 3.2.7 (afsnit II) i lovforslagets almindelige] bemærkninger […] nævnes det, at der ikke i alle dele af landet vil kunne etableres fuld radiodækning i perioden fra reformens ikrafttræden, og indtil et nyt digitalt radiosystem kan tages i brug. Det hænger sammen med, at politiets nuværende radiosystem i geografisk henseende er opbygget med de gældende politikredsgrænser som basis…”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse.

 

Det er ikke på indeværende tidspunkt muligt nøjagtigt at angive, hvor radiokommunikationen vil skulle suppleres af andre løsninger. Af præventive grunde vil præcise oplysninger herom heller ikke blive offentliggjort, når de foreligger. Det kan dog generelt oplyses, at begrænsningerne forventes at være koncentreret om områder, som i dag hører under én politikreds og efter reformforslaget deles mellem flere politikredse, eventuelt f.eks. visse steder i Øst- og Sønderjylland.