Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 125 af 30. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 27/3-06 fra Peter Lotinga, Vemmelev, jf. REU L 168 – bilag 19.”

 

Svar:

Henvendelsen fra Peter Lotinga indeholder bl.a. en række bemærkninger om de fremtidige transportforhold for domsmænd og vidner mv., og Peter Lotinga foreslår at opretholde de nuværende tingsteder som bitingsteder. Justitsministeriet kan herom henvise til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 38 vedrørende lovforslaget, der vedrører en tilsvarende henvendelse fra Peter Lotinga.

Med hensyn til Peter Lotingas bemærkninger om den foreslåede retskredsreforms betydning for advokatfirmaernes lokale tilstedeværelse henvises til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 39 vedrørende lovforslaget. Som det fremgår heraf, er der efter Justitsministeriets opfattelse ikke grundlag for at antage, at hovedtingstedernes placering i sig selv vil være afgørende for, i hvilket omfang borgere, erhvervsvirksomheder mv. generelt vil efterspørge juridisk bistand fra lokale advokater.