Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 128 af 3. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes oplyse, hvor megen mertid og hvor mange mertransportudgifter en advokat fra Skjern skal påregne, når retsmøderne foregår i Holstebro i stedet for i Skjern.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at afstanden mellem Skjern og Holstebro ifølge Kraks ruteplan er ca. 48 km svarende til en køretid i bil på ca. 43 minutter. Rejsetiden med tog fra Skjern til Holstebro er ca. 1 time.

 

Hvilken betydning i relation til transporttid og -udgifter afstanden mellem Skjern og Holstebro samlet set vil kunne få for en advokat, der har kontor i Skjern, vil afhænge af, hvordan advokatens virksomhed er tilrettelagt, herunder navnlig hvor mange retsmøder advokaten deltager i ved hvilke retter, og i hvilket omfang der er tale om retsmøder på hovedtingstedet eller retsmøder, der afholdes lokalt (f.eks. i fogedsager, jf. besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 99 vedrørende lovforslaget).