Besvarelse af spørgsmÃ¥l nr.<DOCUMENT_START> 21 af 6. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Hvorledes tænkes den daglige briefing praktisk gennemført i fremtidens politi med færre vagtcentraler?”

 

Svar:

 

Briefing (parole) gennemføres i dag normalt af en ledende politimand i forbindelse med større vagtskifter hos ordenspolitiet og kriminalpolitiet. Den pågældende medarbejder orienterer det mødende mandskab om en række forhold af meget vekslende karakter, herunder f.eks. om særlige episoder under den foregående vagt, status for igangværende efterforskning, igangsættelse af nye målrettede initiativer i bestemte lokalområder og eventuelt nye regelsæt. Herudover vil der på passende tidspunkter ske en tilsvarende orientering af medarbejdere, som ikke har været til stede ved parolen tidligere på dagen, f.eks. fordi de møder på aften- eller nattevagt.

 

Efter gennemførelse af den foreslåede politireform vil politidirektøren have ansvaret for den nærmere tilrettelæggelse af, hvordan denne orientering af politipersonalet mest hensigtsmæssigt gennemføres i de nye politikredse. Orientering af politipersonalet, der gør tjeneste i beredskabet (døgnvagttjenesten) på de forskellige politistationer i kredsen, vil f.eks. på visse vagthold kunne gives af en overordnet politimand (f.eks. den lokale leder af en politistations beredskabsenhed) i forbindelse med, at vagtholdene møder på den lokale politistation. Endvidere vil de relevante informationer f.eks. kunne videreformidles via e-mailsystemer eller intranet mv. Forslaget om etablering af centrale vagtcentraler i de nye politikredse vil således ikke berøre mulighederne for fortsat at sikre medarbejderne den fornødne og relevante information af betydning for opgaveløsningen mv.