Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 40 af 9. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 8/3-06 fra Advokatsamfundet vedrørende advokatbranchens struktur, jf. L 168 – bilag 9.”

 

Svar:

 

Advokatsamfundet har med henvendelsen, der er nævnt i spørgsmålet, fremsendt brancheanalyser for advokatbranchen fra 2001 og 2005, der er baseret på oplysninger fra Advokatsamfundets medlemsregister og Danmarks Statistik.

 

Brancheanalyserne angår bl.a. advokatvirksomhedernes struktur, herunder f.eks. antallet af advokater i de enkelte advokatvirksomheder, køns- og aldersfordelingen blandt advokaterne, virksomhedernes geografiske placering mv. Det fremgår af brancheanalyserne, at knap halvdelen af advokatvirksomhederne på opgørelsestidspunkterne for de to analyser var beliggende i København.

 

Advokatsamfundets brancheanalyser giver ikke Justitsministeriet anledning til særlige bemærkninger i relation til lovforslaget om en politi- og domstolsreform.