Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 59 af 15. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Hvad vurderer ministeren, at det vil koste at indføre konfliktråd landsdækkende, og vil det ikke set i lyset af, at vi nu får færre politikredse, alt andet lige blive billigere end de sidste beregninger, som gik på, at samtlige 54 politikredse skulle oprette konfliktråd?”

 

Svar:

 

I forbindelse med forhandlingerne om politiets flerårsaftale for 2004-2006 blev det overvejet at udvide den nuværende forsøgsordning med konfliktråd i Ringsted, Roskilde og Glostrup politikredse til samtlige 54 politikredse.

 

Rigspolitiet beregnede dengang merbevillingsbeløbet ved at udbrede ordningen til samtlige politikredse til ca. 23 mio. kr. over en 3-årig periode (ca. 2 mio. kr. til etablering og ca. 7 mio. kr. i årlige driftsudgifter).

 

Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyst, at der ikke er foretaget beregninger over bevillingsbehovet, hvis ordningen med konfliktråd udbredes til hele landet efter gennemførelsen af den foreslåede politireform. Det er imidlertid Rigspolitiets vurdering, at bevillingsbehovet ved en landsdækkende ordning med konfliktråd i alle de foreslåede nye politikredse over en 3-årig periode ikke vil blive højere end det ovennævnte beløb, der blev beregnet i forbindelse med forhandlingerne om politiets flerårsaftale for 2004-2006.