Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 7 af 6. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Af lovforslagets almindelige bemærkninger side 84 fremgår det bl.a., at det planlægges at oprette et HR-forum, der skal tage sig af alle tværgående personalepolitiske spørgsmål for det juridiske personale inden for Justitsministeriets område. I lovforslaget påtænkes det, at rigspolitichefen, rigsadvokaten, en repræsentant for politidirektørerne og direktøren for kriminalforsorgen deltager i det nævnte forum.

 

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor politiets medarbejdere ikke er repræsenteret i det kommende HR-forum placeret i Justitsministeriets departement?”

 

Svar:

 

Personaleorganisationerne skal ikke være repræsenteret, fordi det er forudsat, at HR-forummet for det juridiske personale skal være et ledelsesforum. Personalepolitiske retningslinjer mv. for det juridiske personale inden for Justitsministeriets område vil naturligvis som hidtil blive fastlagt efter drøftelse med de relevante personaleorganisationer for det juridiske personale.