Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 85 af 20. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Foreningen af vicestatsadvokater, assessorer og statsadvokatfuldmægtige påpeger i sit høringssvar, at det i forhold til den foreslåede koncernledelse for politiet er meget vigtig at sikre optimal kommunikation vedrørende politiets strategiske tiltag i kriminalitetsbekæmpelsen, da politiets målrettede kampagner også har konsekvenser for anklagemyndighedens ressourceforbrug.

a)      Ministerens kommentarer hertil udbedes.

b)      Ministeren bedes oplyse, hvordan en sÃ¥dan optimal kommunikation sikres med det fremsatte lovforslag.”

 

Svar:

 

Den foreslåede ordning indebærer, at politi og anklagemyndighed forbliver samlet på det lokale niveau under politidirektørens ledelse. Gennem politidirektørens deltagelse i politiets ”koncernledelse” sikres derved den fornødne kommunikation mellem politiet og anklagemyndigheden vedrørende de forskellige politiindsatser mv., som drøftes i ”koncernledelsen”. Politikredsenes anklagemyndighed, som er den del af anklagemyndigheden, der typisk i første række berøres af særlige politiindsatser, målrettede kampagner mv., vil således løbende være orienteret om drøftelserne i politiets ”koncernledelse”.

 

Hertil kommer, at rigsadvokaten vil deltage i ”koncernledelsens” møder, når der drøftes administrative spørgsmål mv., som har betydning for anklagemyndigheden.