Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 94 af 20. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Det fremgår bl.a. at ministerens besvarelse af alm.del–spørgsmål 141, at ”Efter udkastet åbnes der imidlertid mulighed for anvendelse af videokonferencer under visse retshandlinger, og benyttes denne mulighed f.eks. i visse sager om fristforlængelser af varetægtsfængslede, vil politiets transportopgaver blive tilsvarende reduceret.”

a)  Ministeren bedes uddybe denne del af besvarelsen af spørgsmål 141.

b)  Vil anvendelsen af videooptagelser under retshandlinger være en reel mulighed fra reformens ikrafttræden? I benægtende fald bedes oplyst hvornår så.”

 

Svar:

 

Som anført i besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 141 (alm. del) vil anvendelsen af videokommunikation under retsmøder, f.eks. i visse sager om fristforlængelser af varetægtsfængslede, medføre en tilsvarende reduktion af politiets transportopgaver. Det gælder f.eks. i sager, hvor den sigtede deltager i retsmødet via videokommunikation fra det arresthus, hvor han eller hun sidder varetægtsfængslet, således at den pågældende ikke skal transporteres til den byret, der behandler sagen.

 

Med hensyn til, hvornår der i givet fald vil blive mulighed for at anvende de foreslåede regler om videokommunikation mv., henvises til besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 96 vedrørende lovforslaget.