Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 95 af 20. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Det fremgår bl.a. at ministerens besvarelse af alm.del–spørgsmål 141, at ”Endvidere vil transportopgaverne gennem en række foranstaltninger kunne tilrettelægges på en mere effektiv måde i de større politikredse. Det kan f.eks. nævnes, at det er muligt at lave IT-understøttede bookingsystemer, ligesom politikredsene i øvrigt bør have større fokus på, at transportopgaver belaster politibetjeningen mindst muligt.”

 

          Ministeren bedes uddybe denne del af besvarelsen af spørgsmål 141 og herunder oplyse, om IT-understøttede bookingsystemer reelt anvendes i dag, eller om det blot er et system, som er til rådighed, og hvornår systemet i givet fald vil være fuldt implementeret og i brug.”

 

Svar:

 

Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyst, at politiet i dag ikke råder over it-understøttede bookingsystemer til administration af politiets transportopgaver. Rigspolitiet overvejer at indføre et sådant system, men finder det rigtigst at drøfte spørgsmålet med de nye politidirektører, inden der tages endelig stilling hertil. Det forventes, at systemet i givet fald vil kunne tages i brug inden for ½ år efter, at der er taget beslutning om at indføre det.