Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 98 af 20. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes tilsende udvalget en oversigt over udviklingen i antal af deten-tionsanbragte de seneste 5 år på de 12 foreslåede hovedpolitistationer og udviklingen i antal detentionsanbragte de seneste 5 år fordelt på de 12 foreslåede politikredse.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

 

”Indledningsvis skal det bemærkes, at Rigspolitiets statistiske oplysninger vedrørende antal detentionsanbragte, er baseret på den nuværende politikredsstruktur. Det er således ikke umiddelbart muligt entydigt at fordele antallet af detentionsanbragte på de 12 nye politikredse. Baggrunden er, at en række af de nuværende politikredses geografiske dækningsområde bliver fordelt mellem flere politikredse. Således bliver f.eks. det geografiske dækningsområde for den nuværende Køge politikreds delt mellem de nye Midt- og Vestsjællands Politi (Roskilde) og Sydsjællands og Lolland-Falster Politi (Næstved).

 

Med udgangspunkt i de foreliggende oplysninger har Rigspolitiet foretaget en opgørelse over udviklingen i antallet af detentionsanbragte på de 12 foreslåede hovedpolitistationer og de 12 foreslåede politikredse for perioden 2001 til 2005, jf. vedlagte bilag.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Rigspolitiets udtalelse.