Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 183) Forslag til Lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 2. maj 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

 

Spørgsmål 16:

”Indebærer bemærkningerne til § 14 om forpligtende samarbejder om fælles information m.v. om uddannelserne, at man hermed flytter en del af indslusningsvejledningen tilbage til ungdomsuddannelsesinstitutionerne? ”

 

Svar:

Nej. Det er i medfør af vejledningsloven kommunalbestyrelserne, der har til opgave at vejlede de unge om valg af ungdomsuddannelse og erhverv.

 

Der kan ikke på baggrund af bemærkningerne til § 14 om de forpligtende samarbejders opgaver ske en ændring i forhold til bestemmelserne i vejledningsloven.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til bekendtgørelsen om uddannelsen til studentereksamen, der i § 41 blandt andet har en bestemmelse om, at rektor skal sikre, at der tilbydes eleverne individuel og kollektiv rådgivning og vejledning til gennemførelse af uddannelsen.

 

Det vil være naturligt, at denne forpligtelse indgår i de drøftelser, de forpligtende samarbejder skal have om informations- og vejledningsopgaver.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder