Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 183) I forbindelse med behandlingen af (L 183) Forslag til Lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 2. maj 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 17:

” Vil der ved klager over en lærers undervisning, og rektor mener, der skal arbejdes videre med klagen, være mulighed for at inddrage ministeriets fagkonsulenter, når det af bemærkningerne til § 56 fremgår, at er ikke vil blive indført klageadgang for institutionens afgørelser vedr. personale?”

 

Svar:

Institutionerne skal som selvejende institutioner, der ledes af en bestyrelse, selv være ansvarlige for deres personale. Ministeriets fagkonsulenter vil derfor ikke kunne inddrages i personalesager. Dette er i princippet ikke anderledes end i dag, hvor det er amterne og ikke ministeriet, der har personaleansvaret.

 

I faglige klagesager, hvor elever eller forældre klager over undervisningens kvalitet, vil ministeriets fagkonsulenter fortsat kunne inddrages, men alene som rådgiver for rektor. Fremover skal institutionens ledelse altid selv træffe afgørelse i sådanne klagesager.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

Bertel Haarder