Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 183) Forslag til Lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse har

Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 2. maj 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 18:

”Hvorledes vil ministeren sikre, at institutionerne følger styringsanalysens anbefalinger om bestyrelsessammensætning, når der i lovforslaget ikke indgår en konkretisering af bestyrelsessammensætningen med samme detaljeringsgrad som i styringsanalysen? ”

 

Svar:

Den konkrete sammensætning af bestyrelserne skal fastsættes i institutionernes vedtægter, som skal godkendes af Undervisningsministeriet. Der er i lovforslagets § 3, stk. 2, givet ministeren bemyndigelse til at fastsætte regler om vedtægternes indhold i en standardvedtægt, der forventes udarbejdet hurtigt efter lovens vedtagelse.   

 

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslagets § 16, at den fremtidige procedure for udpegning af udefra kommende bestyrelsesmedlemmer fastsættes af bestyrelsen inden for de rammer, der er fastsat i standardvedtægten.

 

Jeg er overbevist om, at bestyrelserne vil varetage institutionernes interesser på bedste vis og sikre, at bestyrelsesmedlemmer besidder de kompetencer og kvalifikationer, der er nødvendige for at få en professionel ledelse.

 

En mere detaljeret lovregulering af bestyrelsessammensætningen vil kunne virke hæmmende for den enkelte institutions mulighed for at sammensætte en bestyrelse, der passer til de lokale forhold og institutionens behov.

 

 

 

 

 

 

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder