Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 183) Forslag til Lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 22. maj 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 34 :

”Vil ministeren sikre, at grundbeløbet i en kommende finansieringsmodel for almen voksenuddannelse får en størrelse, således at undervisningen i yderkantsområder som f.eks. VUC Samsø kan opretholdes på nuværende niveau, set i lyset af at det forekommer utænkeligt, at man på Samsø med 4.500 indbyggere kan honorere samme krav om holdstørrelse, som større byer og områder kan, ligesom geografi og infrastruktur reelt umuliggør samsingers deltagelse i deltidsuddannelsestilbud som VUC m.v. på fastlandet?”

 

Svar:

I forbindelse med implementeringen af kommunalreformen er der nedsat en række følgegrupper, der skal give de enkelte sektorer mulighed for at bidrage med viden om områderne. Følgegrupperne skal herunder bidrage til udvikling af nye økonomistyringsmodeller og vurdere behovet for overgangsordninger.

 

Ministeriet arbejder på nuværende tidspunkt i samarbejde med følgegruppen for udarbejdelse af et nyt tilskudssystem til VUC på at udvikle en ny grundtilskudsmodel til VUC. Denne model skal bl.a. sikre, at der kan opretholdes et udbud af uddannelser i tyndtbefolkede egne som Samsø.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder