Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 185) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og andre love på Undervisningsministeriets område. (Afgangsprøver i frie grundskoler, frie kostskoler og ungdomsskoler og optagelsesprøver til gymnasiale uddannelser m.v.) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 16. maj 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 11:

”Hvor mange elever i heltidsundervisningen på en ungdomsskole aflægger folkeskolens afgangsprøver, og hvor mange fortsætter på en ungdomsuddannelse?”

 

Svar:

Ungdomsskolens heltidsundervisning havde i skoleåret 2004/2005 2139 elever. Ministeriet er ikke i besiddelse af oplysninger om, i hvilket omfang eleverne aflægger folkeskolens afgangsprøver. US-centret (Ungdomsskolernes Udviklingscenter) skønner, at en typisk heltidsundervisningselev i dag aflægger prøve i ca. 3 fag. US-centret understreger, at der er tale om et skøn.

 

Ministeriet har ikke et sikkert kendskab til antallet af elever, der fortsætter i ungdomsuddannelserne fra ungdomsskolens heltidsundervisning.

 

Den statistik, der er til rådighed om skoleformen som helhed vedrørende overgang til ungdomsuddannelser, giver ikke et entydigt billede. Det kan dog udledes, at langt størstedelen fortsætter i 10. klasse. Et meget lille antal overgår til gymnasiale uddannelser, og et lidt større antal overgår til erhvervsfaglige uddannelser. 

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder