Dato:            22. maj 2006

Kontor:         Kommunaladm. kt.

J.nr.:             2006-2400-34

Sagsbeh.:   MWP

Fil-navn:       L 189, spørgsmål 6

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 6 (L 189 – spørgsmål 6), som Folketingets Kommunaludvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 15. maj 2006

 

Spørgsmål 6:

"Under henvisning til ministerens svar på spørgsmål nr. 2 ønskes ministerens kommentar til følgende del af svaret under henvisning til at lovforslaget, ud over at afskaffe den amtslige ejendomsskat, også indeholder en harmonisering af dækningsafgiften på statsligt ejede og andre ejendomme:

 

”På trods af, at betegnelsen ”dækningsafgift” således vedrører såvel både den i § 23 nævnte afgift af visse offentlige ejendomme samt den tillægsafgift, der efter § 23 A kan pålignes private kontor- og forretningsejendomme, er der ikke nogen sammenhæng mellem de to former for dækningsafgift, der kan begrunde, at dækningsafgiften opkræves med den samme promille.” "

 

Svar:

Det citerede tekststykke gør rede for, at der ikke er nogen sådan sammenhæng mellem opkrævning af dækningsafgift af statslige ejendomme efter ejendomsskattelovens § 23 og opkrævning af dækningsafgift af visse private ejendomme efter ejendomsskattelovens § 23 A, der kan begrunde, at de to former for dækningsafgift opkræves med samme promillesats.

 

Ud over det i besvarelsen af spørgsmål 2 (L 189 – spørgsmål 2) fremkomne kan det oplyses, at dækningsafgift efter § 23 (offentlige ejendomme) opkræves af både grundværdien og forskelsværdien, hvorimod dækningsafgift efter § 23 A (visse private ejendomme) kun opkræves af forskelsværdien.

 

Opkrævningsgrundlaget for de to former for dækningsafgift foreslås ikke ændret i lovforslaget, der ikke tilsigter at harmonisere dækningsafgiftsreglerne i henholdsvis § 23 og § 23 A.

 

Derimod tilsigter lovforslaget at harmonisere reglerne om dækningsafgift af offentlige ejendomme.

 

Efter de gældende regler opkræves dækningsafgift med forskellige promillesatser af henholdsvis statsligt ejede ejendomme og øvrige offentlige ejendomme. Den foreslåede harmonisering af reglerne om dækningsafgift af offentlige ejendomme vil medføre, at alle offentlige ejendomme, statslige eller øvrige, kan pålignes dækningsafgift med samme sats.