J.nr. 3034-0249

 

 

  

Den 21. april 2006                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 11 (L 213) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål nr. 11

Har ministeren overvejet at skubbe tidsplanen ét år, så udarbejdelsen af jordstyringsregulativerne ikke falder sammen med det første år i gennemførelsen af kommunalreformen?

 

Svar

Mens de øvrige regler i lovforslaget træder i kraft den 1. januar 2007, træder reglen i lovforslagets § 50 a om områdeklassificering i kraft den 1. januar 2008 og dermed ét år efter kommunalreformens ikrafttræden, jf. overgangsreglen i lovforslagets § 2, stk. 4. Bestemmelsen er dog udformet således, at miljøministeren efter anmodning fra en kommune kan tillade at de pågældende kommuner kan udforme regulativer om områdeklassificering før den 1. januar 2008. Kommuner kan efter 1. januar 2008 vælge at lade hele byzonen være omfattet af områdeklassificeringen. Miljøstyrelsen vil udarbejde en vejledning til kommunerne om områdeklassificeringen.

 

Med hensyn til regulativer om anmeldeordningen efter lovforslagets § 50, stk. 2, jf. stk. 4, forventes det, at der inden 1. januar 2007 bliver udstedt en bekendtgørelse om anmeldeordningen og kommunernes regulativer herom. En arbejdsgruppe med deltagelse af de involverede parter omkring jordflytning forventes at fremlægge et forslag hertil i efteråret 2006. Det er planen, at bekendtgørelsen udformes således, at kommunerne har rimelig tid til at udarbejde regulativerne.