J.nr. 3034-0249

 

 

  

Den 21. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 14 (L213) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 14

Er ministeren enig med Dansk Byggeri, som i sit høringssvar påpeger, at det pga. udvalgsarbejdet om omorganisering af affaldssektorens kommende forslag må forventes, at de kommende 98 kommunale regulativer skal ændres ca. et år efter, de er vedtaget af kommunalbestyrelserne?

 

Svar

 

Udvalget om flytning af jord skal udarbejde forslag til bekendtgørelse med skabeloner for kommunernes kommende regulativer om jordstyring. Udvalget tager udgangspunkt i det materiale og de idéer, som udvalget om affaldssektorens organisering var enige om.

 

Det er intensionen at udarbejde udkast til regler, som indeholder en høj grad af standardisering men også rummer muligheder for lokal regulering fordi viden om ensartede, lokale forhold i delområder muliggør en forenkling af administrationen af anmeldepligten. Sådanne rammer er i første omgang lagt i forslagets §§ 50 og 50 a, og der kan igen lægges rammer, når der senere på året skal udarbejde regler i medfør af §§ 50 og 50 a. Det er min opfattelse, at der, så vidt det er muligt og hensigtsmæssigt, skal udarbejdes ensartede, landsdækkende regler.

 

Det er min opfattelse, at reglerne om regulativerne i sig selv bør være uafhængige af affaldsreglerne, men udformes så de knytter an til den til enhver tid gældende regulering af affaldsområdet. Jeg forventer således ikke at der skal ske større omlægning af de kommunale regulativer om jordstyring på grund af udvalgsarbejdet om organisering af affaldssektoren.