J.nr. 3034-0249

 

 

  

Den 21. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 5 (L 213) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 5

Hvordan vil ministeren sikre, at håndtering af data om de lettere forurenede arealer udenfor byzoner bliver ensartede for forskellige regioner?

 

Svar

Underretningspligten efter lovforslagets § 70 sikrer, at en region skal underrette kommunen og ejeren, hvis regionen får viden om, at der på et areal, der ikke kortlægges, er en lettere jordforurening. Regionen skal i sin underretning til ejeren gøre denne opmærksom på anmeldepligten og muligheden for rådgivning. Regionen skal samtidig gøre ejeren opmærksom på ejerens pligt til at underrette lejere.

 

Med underretningspligten sikres det, at den viden, som regionen har opnået om en given lokalitet, som ikke skal kortlægges, deles med kommunen og ejeren. Den indsamlede viden benyttes af kommunen i forbindelse med udformning af regulativer og i forbindelse med kommunens tilsyn med anmeldepligten.

 

Derudover kan borgere, jf. offentlighedslovens og forvaltningslovens bestemmelser, samt bestemmelserne i loven om aktindsigt i miljøoplysninger, få adgang til oplysningerne ved henvendelse til myndighederne.