J.nr. 3034-0249

 

 

  

Den 21. april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 7 (L 213) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 7

Vil ministeren overveje at lade regionerne få høringsret i forhold til kommunernes udtagning af områder fra områdeklassificering, som foreslået af Byggesocietetet? Hvis ministeren ikke går ind for dette, bedes det oplyst, hvordan det så med det foreliggende lovforslag sikres, at kommunerne ikke alene udtager områder ud fra hensyn til at få færre sager?

 

Svar

Det forventes, at den enkelte kommune indhenter eller får relevant viden fra regionen, som led i det almindelige samarbejde, der finder sted mellem myndighederne f.eks. i forbindelse med den generelle rådgivning om sundhedsmæssige konsekvenser vedrørende arealer, der er omfattet af områdeklassificeringen efter forslagets § 72 a.

 

Der er med forslaget sikret, at kommunerne inddrager offentligheden inden ændringen af områdeklassificeringen. Også i den forbindelse vil der være lejlighed for regionen til at fremføre relevante bemærkninger.

 

Et forslag om høring af regionerne er ikke medtaget, fordi ændringer i områdeklassificeringen ikke ligger inden for de opgaver, regionerne skal varetage i forbindelse med den offentlige indsats i forhold til grundvandsrisiko og stærkere forurening.

 

Miljøstyrelsen vil gennem udarbejdelse af vejledning for kommunalbestyrelserne om ændring af områdeklassificeringen skabe et ensartet grundlag for de enkelte kommuners arbejde hermed.