Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 108 af 8. maj 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

 

Spørgsmål nr. 108:

 

          ”Ministeren bedes på baggrund af en indhentet udtalelse fra Rigspolitiet redegøre for de ressourcemæssige konsekvenser af på lidt længere sigt at udbygge den nuværende statistik vedr. indgreb i meddelelseshemmeligheden i retning af det med B 84 foreslåede set i lyset af den teknologiske udvikling og politi- og domstolsreformen.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har drøftet spørgsmålet om en udbygning af den nuværende statistik vedrørende indgreb i meddelelseshemmeligheden med Rigspolitichefen.

 

Drøftelserne har ført frem til, at det ved opgørelserne vedrørende indgreb i meddelelseshemmeligheden er muligt at opdele de nuværende opgørelser på politikredse. Endvidere har Rigspolitichefen vurderet, at det er muligt at opgøre antallet af tilfælde, hvor politikredsene ikke efterfølgende har givet meddelelse om indgrebet, jf. retsplejelovens § 788, stk. 4.

 

Endelig har Rigspolitichefen fundet, at det er muligt at opgøre, hvor mange indgreb der har medført henholdsvis ikke medført tiltale og domfældelse.

 

De nye oplysninger vedrørende indgreb i meddelelseshemmeligheden kan opgøres fra 2. halvår af 2006. Det forventes, at oplysningerne foreligger primo 2007.

 

Der henvises endvidere til besvarelsen af spørgsmål nr. 109.