Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 20 af 18. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 20:

 

          ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 18/4-06 fra ITEK og Dansk Industri, jf. L 217 – bilag 17.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet forstår henvendelsen fra ITEK og Dansk Industri således, at der navnlig sigtes til den såkaldte logningsbekendtgørelse, der er nærmere omtalt i besvarelsen af spørgsmål nr. 33.

 

Der henvises derfor til denne besvarelse.

 

Herudover kan Justitsministeriet oplyse, at det, der er anført vedrørende omkostningerne til logning, må antages at være baseret på et tidligere udkast til logningsbekendtgørelse. Den model, der drøftes på nuværende tidspunkt, vil således medføre et væsentligt lavere omkostningsniveau for telebranchen.

 

Endvidere kan Justitsministeriet oplyse, at logningsbekendtgørelsens regler vil skulle tilpasses reglerne i EU-direktivet om logning, der blev vedtaget i Rådet (retlige og indre anliggender) den 21. februar 2006. Direktivet skal være gennemført i national ret senest den 15. september 2007.

 

Justitsministeriet har noteret sig de – meget generelt holdte – synspunkter vedrørende bl.a. virksomhedernes retssikkerhed, der i øvrigt fremgår af henvendelsen. Justitsministeriet finder i den forbindelse ikke, at lovforslaget kan siges at forringe virksomhedernes retssikkerhed.