Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 30 af 19. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 30:

 

          ”Hvornår forventes bekendtgørelsen om luftfartsselskabernes registrering og opbevaring af passageroplysninger at kunne udstedes, hvordan bliver processen i forbindelse med bekendtgørelsens udfærdigelse, og hvordan vil luftfartsselskaberne blive inddraget i processen?”

 

Svar:

 

Den samlede ordning med hensyn til registrering, opbevaring og udlevering af passageroplysninger vil først ligge fast, når transport- og energiministeren efter forhandling med justitsministeren udsteder regler i medfør af den foreslåede bestemmelse i luftfartslovens § 148 a, stk. 3 og (eventuelt) stk. 4.

 

De pågældende regler vil blive udstedt snarest muligt efter en gennemførelse af lovforslaget.

 

Som det fremgÃ¥r af pkt. 8.3. i lovforslagets almindelige bemærkninger, vil reglerne imidlertid først blive fastsat efter forhandling med bl.a. luftfartsselskaberne og under inddragelse af tekniske og økonomiske forhold. I den forbindelse bemærkes, at den nærmere fremgangsmÃ¥de herfor endnu ikke er fastlagt.Â