Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 42 af 21. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 42:

 

          ”Ministeren bedes redegøre for, hvilke tidskrav man stiller til, hvornår man skal have den endelige liste inklusiv de manuelle tilføjelser for, hvem der rent faktisk har benyttet et fly.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan henvise til pkt. 8.3. i de almindelige bemærkninger til lovforslaget, hvoraf det fremgår, at det forudsættes, at luftfartsselskaberne udleverer oplysningerne hurtigst muligt og uden ugrundet ophold, når Politiets Efterretningstjeneste har fremsat en begæring om udlevering af passageroplysninger i medfør af den foreslåede § 148 a, stk. 2, i luftfartsloven (lovforslagets § 4, nr. 1).

 

Det kan endvidere oplyses – jf. besvarelsen af spørgsmål nr. 30 – at den samlede ordning med hensyn til registrering, opbevaring og udlevering af passageroplysninger først vil ligge fast, når transport- og energiministeren efter forhandling med justitsministeren – og efter forhandling med bl.a. luftfartsselskaberne – udsteder regler i medfør af den foreslåede bestemmelse i luftfartslovens § 148 a, stk. 3, og (eventuelt) stk. 4.