Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 51 af 24. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 51:

 

”Ministeren tilkendegav under 1. behandling bl.a., at ”Det er, at vi har måttet erkende i høringsfasen, at det er lykkedes nogle af dem, der enten er modstandere af den nye bestemmelse, eller som måske ikke helt har forstået den nye bestemmelse, at så så meget tvivl i befolkningen om, hvad bestemmelsen betyder, at vi ikke har syntes, at det var rigtigt at udvide muligheden for hele det danske politi, men alene fastholde, at det her var noget, som var en mulighed, som PET i forbindelse med overtrædelse af straffelovens kapitel 12 og 13 skulle have mulighed for.”  

Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget på dette punkt er uændret i forhold til det lovudkast, som har været sendt i høring, og at ministerens udtalelse derfor er ukorrekt?”

 

 

Svar:

 

Det kan bekræftes, at lovforslaget pÃ¥ det nævnte punkt er uændret i forhold til det udkast til lovforslag, som forud for fremsættelsen har været i høring. Min udtalelse skal ikke forstÃ¥s pÃ¥ anden mÃ¥de.Â