Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 57 af 24. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 57:

 

          ”Hvilke bestemmelser i straffelovens kapitel 12 og 13 kan efter ministerens opfattelse anses som et værn mod terrorisme?”

 

Svar:

 

Straffelovens kapitel 12 indeholder bestemmelser, der retter sig mod handlinger, der angriber eller truer statens selvstændighed og sikkerhed. Kapitel 13 i straffeloven vedrører forbrydelser mod statsforfatningen og de øverste statsmyndigheder mv. og tilsigter at beskytte den indre fred.

 

Besvarelsen af spørgsmål nr. 56 indeholder en kort omtale af de enkelte bestemmelser i straffelovens kapitel 12 og 13, hvortil der henvises.

 

De bestemmelser i straffelovens kapitel 12 og 13, der efter Justitsministeriets opfattelse navnlig kan siges at være relevante i forhold til det strafferetlige værn mod terrorisme, er de særlige anti-terrorbestemmelser i §§ 114-114 e. Disse bestemmelser er nærmere omtalt i lovforslagets almindelige bemærkninger under pkt. 2.1.

 

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 55.