Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 61 af 24. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 61:

 

          ”Vil ministeren uddybe sine udtalelser i samme artikel, hvor ministeren med hensyn til forslaget om færre kendelser giver udtryk for, at der er tale om pseudoargumentation?”

 

Svar:

 

Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 4.

 

Som det fremgår heraf, er der ikke tale om at udvide politiets muligheder for telefonaflytning mv. i forhold til, hvad der gælder i dag, men alene om ud fra bl.a. de nævnte ressourcemæssige hensyn – og kun for så vidt angår overtrædelse af straffelovens kapitel 12 og 13 – at ændre reglerne om proceduren for indhentelse af retskendelse.

 

Justitsministeriets overordnede synspunkt er, at en ordning som den foreslåede – der bl.a. åbner mulighed for efterfølgende domstolskontrol med de enkelte konkrete aflytninger – i lyset af den omtalte teknologiske udvikling må anses for en hensigtsmæssig justering, der ikke giver anledning til retssikkerhedsmæssige betænkeligheder.