RIGSREVISIONEN

 

 

C6

 

 

 

Dato:   24. april 2006

J.nr.:    2006-6510-19

(Angiv venligst j.nr. ved besvarelse)

Ref.:    TRO/

Arbejdsmarkedsstyrelsen,

Holmens Kanal 20,

1016 København K

33928600

 

 


Arbejdsmarkedsstyrelsen har med mail af 31. marts 2006 anmodet om Rigsrevisionens bemærkninger til udkast til forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv socialpolitik, lov om fleksydelse og lov om betaling for uddannelse i forbindelse med visse tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats m.m. (Ændring af fleksjobordningen – visitation, opfølgning, tilskud, fleksydelse).

     Rigsrevisionen har ved gennemgangen af udkastet lagt vægt på bestemmelserne om de revisions- og regnskabsmæssige forhold i lovforslaget.

 

Det fremgår af forslaget, at kommunens revisor fremover skal gennemgå 50 % af kommunens sager om visitation til fleksjob, der er afgjort efter denne lovs ikrafttræden, jf. § 70 i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Revisionen skal samtidig gennemgå halvdelen af kommunens sager om revurdering, der er foretaget eller skulle være foretaget efter denne lovs ikrafttræden efter § 74c i lov om aktiv socialpolitik. Revisionen skal i beretningen redegøre for, om der er ret til refusion i de udtagne sager, jf. § 121, stk. 4 og 5, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og i § 104 a i lov om aktiv social politik. Hvis revisionen har konstateret, at der i mere end 20 % af de gennemgåede sager ikke er ret til refusion, gennemgår revisionen alle kommunens sager på området på kommunens regning.

 

Rigsrevisionen finder, at forslaget indfører en ny revisionsordning for et enkeltområde med statsrefusion, der ikke umiddelbart er i overensstemmelse med gældende krav til revisionens udførelse på områder med statsrefusion, idet forslaget medfører en statslig fastsættelse af stikprøvestørrelse. Dette vil tillige påvirke revisors samlede risiko- og væsentlighedsvurdering ved planlægningen af revisionen.

 

De gældende bestemmelser i bekendtgørelse nr. 119 af 24. februar 2005 om statsrefusion og tilskud, samt regnskabsaflæggelse og revision på Socialministeriets, Beskæftigelsesministeriets, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations og Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggenders ressortområder forudsætter alene, at revisor planlægger og udfører sin revision af områder med statsrefusion bl.a. på baggrund af sin erfaring og kendskab til den enkelte kommune.

 

Rigsrevisionen finder, at ministeriet bør overveje, hvordan indførelsen af skærpede krav til udførelse af revision på fleksjobordningen forholder sig til de eksisterende bestemmelser.

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Lars Tang

kontorchef