Undervisningsministeriet

Institutionspolitisk Kontor II

Frederiksholms Kanal 25

1220 København K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedr. høring om udkast til forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v (Befordringsordning).

 

Frie Grundskolers Lærerforening har modtaget udkast til lovforslag om ændring af befordringsordningen for de frie grundskoler.

 

Lærerforeningen skal i den anledning udtale, at lærerforeningen finder, at lovfor-slaget ikke vil skabe harmonisering af vilkårene for de frie grundskoler og folkeskolen.

 

Der vil tværtimod blive tale om, at muligheden for fri befordring for en elev på en fri grundskole bliver fjernet, samtidig med at den for en elev på en folkeskole fortsat vil være en mulighed. Der vil således være tale om forskelsbehandling.

 

En sådan forskelsbehandling vil efter lærerforeningens opfattelse få stor betydning for det frie skolevalg og dermed også for muligheden for at etablere og drive frie grundskoler overalt i landet.

 

Frie Grundskolers Lærerforening må på den baggrund på det kraftigste tage afstand fra lovforslagets intentioner om helt at afskaffe befordringsordningen.

 

Frie Grundskolers Lærerforening kan således tilslutte høringssvarene til lovforslaget fra henholdsvis Frie Grundskolers Fællesråd og Dansk Friskoleforening

 

Med venlig hilsen

 

 

Bente Haugaard

Næstformand