J.nr. 2005-511-0056    Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L54 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og skatteforvaltningsloven m.v. (Indførelse af motorankenævn m.v.). Hermed fremsendes i 70 eksemplarer et ændringsforslag til L 54, som jeg øn sker at stille forud for 2. behandlingen af lovforslaget. Kristian Jensen /John Fuhrmann
Side 2 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om registreringsafgift af motorkøret ø- jer mv. (Indførelse af motorankenævn m.v.). Til § 1 1) Nr. 2 affattes således: ”  2. I § 2, stk. 1, nr. 7, litra a, indsættes efter ”uddannelse”:”. Kør e- tøjerne må dog gerne anvendes til privat transport af idrætsudstyr, der er af en sådan kara k- ter  eller  mængd  e,  at  det  må  transporteres  i  et  køretøj  af  denne  størrelse,  og  i  forbindelse hermed til privat befordring af personer i førerrummet samt til beboelse”.” [Ændringen flyttes fra § 2, stk. 1, nr. 7, litra b til § 2, stk. 1, nr. 7, litra a] Bemærkninger Til nr. 1 Dansk Idræts  -Forbund har i sit høringssvar opfordret til, at lovforslagets § 1, nr. 2, præcis   e- res således, at alle transportvogne over 4 tons, der benyttes i forbindelse med u døvelse af såvel professionel som amatøridræt, fritages for afgift. Som be stemmelsen er formuleret, er det en betingelse, at bilen er indrettet til erhvervsmæssigt formål. Ved ændringsforslaget flyttes tilføjelsen om køretøjer til privat transport af idrætsudstyr til fr i- tagelsesbestemmelsen i § 2, stk. 1, nr. 7, litra a), hvorved også privat godstransport af f.eks. moto-cross motorcykler, heste mv. bliver omfattet af fritagelsen.
Side 3 Bilag 1 Ændringsforslaget sammenholdt med gældende lov og lovforslaget Gældende formulering Lovforslaget Ændringsforslaget § 2, stk.1 --- 7)  biler med tilladt totalvægt over 4 tons, a) som utvivlsomt er konstrue- ret og indrettet til godstrans- port. Der må ikke uden for f ø- rerrummet befordres andre per- soner end sådanne, som er nødvendige til af  og pålæsning af det transporterede gods. Det er dog tilladt at benytte køret ø- jerne til befordring af personer, der er ansat i ejerens (bruge- rens) virksomhed, til eller fra den arbejdsplads, hvor de skal anvende det medbragte materi- el. Køretøjerne må ikke beny   t- tes til privat personbefordring, medmindre der er udstedt tilla- delse til kørsel i optog eller med elever, der har afsluttet en uddannelse, b) der er specielt indrettet som bibliotek eller til erhvervsmæ  s- sigt formål, f.eks. tandklini k- ker, udstillingsvogne, salgs- vogne, mobile kontorer, vær  k- stedsvogne og lignende. Der må ikke med køretøjet befo   r- dres personer uden for føre r- rummet. Køretøjerne må ikke benyttes til privat personbefor- dring, c) --- § 1 I lov om registreringsafgift af motorkøretøjer mv., jf. lovb  e- kendtgørelse nr. 977 af 2. d e- cember 2002 med de ændri  n- ger, der følger af § 19 i lov nr. 473 af 9. juni 2004 og § 57 i lov nr. 428 af 6. juni 2005, fo- retages følgende ændringer: 2. I § 2, stk. 1, nr. 7, litra b, indsættes efter ”personbefo   r- dring”: ”. Køretøjerne må dog gerne anvendes til privat trans- port af idrætsudstyr, der er af en sådan karakter eller mæn   g- de, at det må transporteres i et køretøj af denne størrelse, og i forbindelse hermed til privat befordring af personer i føre r- rummet samt til beboelse”. 1) Nr. 2 affattes således: ”  2. I § 2, stk. 1, nr. 7, litra a, indsættes efter ”uddannelse”:”. Køret ø- jerne må dog gerne anvendes til privat transport af idrætsu  d- styr, der er af en sådan karakter eller mængde, at det må tran   s- porteres i et køretøj af denne størrelse, og i forbindelse he r- med til privat befordring af personer i førerrummet samt til beboelse”.”